Beste hortensia-kweker in Est

08-06-2017    07:30   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Van den Berg Est BV is door het Kenniscentrum Productkwaliteit Royal FloraHolland uitgeroepen tot beste Hortensia-kweker van het land. Marjanne en Tom van den Berg ontvingen de Hortensia Award dankzij hun inzending van de Hydrangea macrophylla Caipirinha, een nieuwe bolhortensia die opvalt door haar aparte bloemkleur. Ze kleurt van groen naar wit en later weer door naar groen.

De twee kweken sinds 2004 Hortensia’s voor zowel binnen als buiten. Hun bedrijf Van den Berg Est BV is daarnaast al jaren een kwaliteitsleverancier van kerststerren en eenjarigen.

In week 12 stuurde het bedrijf de Hydrangea macrophylla Caipirinha in voor een test door Kenniscentrum Productkwaliteit Royal FloraHolland. De test bestond uit drie fases: Transportfase (96 uur bij 15ºC in de hoes in de tray), Winkelfase (72 uur bij 20ºC in de tray) en Consumentenfase (840 uur/35 dagen). Het resultaat: een gemiddelde houdbaarheid van meer dan 35 dagen. 

“In onze teeltmethodiek staan onze planten centraal”, vertelt Tom van den Berg. ”Wij werken hierbij met 3 plantbalansen: de energie, water- en de assimlatenbalans van de plant. Door het hele jaar volgens deze plantbalansen te telen, zijn onze planten structureel gezonder en daarmee weerbaarder. Hierdoor komen onze planten langer en beter tot hun recht bij de consument.”

Het monitoren van de balansen is voor een belangrijk deel geautomatiseerd. Daarvoor gebruikt Van den Berg Est BV de Klimaatmonitor van LetsGrow.com. Daarom feliciteerde Yuri Alsemgeest van LetsGrow.com het bedrijf onlangs met een heerlijke taart. 

Fotobijschrift: Tom van den Berg (links) krijgt uit handen van Yuri Alsemgeest de taart.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws