Morgen: Jungle Talks to... China

25-11-2020    11:47   |    Goedemorgen

Morgen kun je op Paprika Tasty Radio luisteren naar alweer de laatste 'Jungle Talks to...'van dit jaar. Het programma met Ed Smit staat dit keer in het teken van China.

China is de laatste decennia in sneltreinvaart een economische wereldmacht geworden. Ook op tuinbouwgebied laat het land zijn stem inmiddels gelden. De sector ontwikkelt zich razendsnel en kan rekenen op interesse van Chinese multinationals zoals bijvoorbeeld Alibaba en Tencent.

Wat betekent dit voor Nederland als tuinbouw wereldmacht? Moeten we de Chinese expansiedrift omarmen en samenwerken of is het verstandiger om eigen koers te blijven varen? En wat is die koers eigenlijk in een tijd waarin zo ongeveer alles aan exponentiële verandering onderhevig is?

Grote vragen die besproken zullen worden met uiteraard de Landbouwraad in Beijing, Wouter Verheij, maar ook met Jim Koop namens het World Horti Center, Fulco Wijdooge van Ridder en Henry Hsieh van Dümmen Orange. Het belooft een enerverende afsluiting te worden van een serie waarin landen als Mexico, Spanje, Zuid Afrika, Verenigde Arabische Emiraten, Oekraïne, Costa Rica, Italië, Kenia en Brazilië voorbij zijn gekomen.  

Vanwege het tijdsverschil zal de uitzending morgen al te beluisteren zijn om 14.00 uur. Luisteren kan via  www.paprikatastyradio.nl. De live uitzending zal de week erna herhaald worden. Alle ‘Jungle Talks to’ afleveringen zijn ook terug te vinden via goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Radijs scoort!

Dat de medewerkers van radijskwekerij Ortolanda een aardig balletje kunnen trappen, werd wel duidelijk tijdens...