Incotec lanceert finishing touch in zaadbehandeling

15-10-2021    09:35   |    Goedemorgen

Op het Euroseeds Congres (ESA) van 18-20 oktober 2021 in Praag, introduceert zaadverbeteringsbedrijf Incotec een nieuw finishing powder zonder titaniumdioxide: Fluidus F-038.

Alle finishing powders van Incotec verbeteren de droging en de flowability van veldgewaszaden aan het einde van het zaadbehandelingsproces en verhogen de cosmetische waarde van de gecoate zaden. Fluidus F-038 is een zeer goed alternatief voor bestaande finishing powders. Het biedt een goede stofbeheersing en een hoge kleurintensiteit, maar zonderTiO₂. Incotec blijft haar TiO₂-houdende finishing powder Powco S-032 aanbieden, dat voor een prachtig glanzende kleur zorgt en alle bekende voordelen van een kwaliteits-finishing powder bezit.

Mariska Wever, product manager Field Crops Incotec: "Geïnspireerd door een veranderende wereld, waarin classificaties steeds belangrijker worden, is F-038 een goede aanvulling op het portfolio van Incotec en past perfect in Mission Zero, onze duurzaamheidsstrategie, waarbij we ons inzetten om de voetafdruk van onze producten te minimaliseren en op zoek gaan naar de meest duurzame oplossingen om klanten te helpen hun doelen te bereiken."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Bollen geplant op Keukenhof

Om Keukenhof en het bloembollenvak een hart onder de riem te steken, hebben Foeke Gardenier en Sam van Egmond...

NAGF stopt na 5 jaar

Na vijf jaar komt er op 1 januari 2022 een eind aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). NAGF...