In 2030 is Chrysal klimaatneutraal

In 2030 is Chrysal klimaatneutraal

"Duurzaamheid is onderdeel van wie we zijn en hoe we werken. Het is belangrijk om onze impact op het milieu te kennen, een prettige werkplek te creëren voor onze medewerkers en meerwaarde te bieden aan de duurzaamheidsambities van onze klanten. Met het bestrijden van klimaatsverandering, één van onze pijlers uit ons Chrysal Cares programma, willen we in 2030 klimaatneutraal zijn. Zo zetten wij de norm voor duurzaamheid in onze branche."

Duurzaamheid is altijd erg belangrijk geweest bij Chrysal, geeft het bedrijf aan. "Met ons vernieuwde Chrysal Cares programma zetten we de standaard voor duurzaamheid in onze branche. Eén van de pijlers waar we ons op focussen is het bestrijden van klimaatsverandering. En daarmee willen we klimaatneutraal zijn in 2030."

"Om klimaatneutraal te zijn, is het belangrijk om onze impact op het milieu te kennen. Daarom hebben we onze CO2-voetafdruk volledig geanalyseerd door middel van Life Cycle Assessment (LCA). Het bedrijf Ecochain heeft de impact op het milieu van al onze producten en faciliteiten in Nederland en Afrika gemeten. Nu weten we waar onze impact het grootst is en waar we kunnen verbeteren. We werken aan onze CO2-uitstoot, door ons energieverbruik te verminderen en bij inkoop bij te dragen aan innovatief transport. Bovendien kunnen we onze klanten helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over duurzaamheid."

Ook focust Chrysal zich op drie andere pijlers in het Chrysal Cares programma. Dit zijn het bijdragen aan een duurzame economie, zorgen voor mensen door levens en werkomgeving te verbeteren en streven naar een positieve impact op het milieu door biodiversiteit te ondersteunen.

"In 2030 willen we volledig circulair zijn. We hebben onze complete lijn van duurzame bloemenvoeding sachets geďntroduceerd, het composteerbare sachet, het papieren sachet en het sachet gemaakt van volledig recyclebaar plastic. En met onze Bag-in-Box verpakking voor Professional 2 gebruiken we tot wel 70 procent minder plastic. Maar hier stoppen we niet. Onze ambitie is dat al onze verpakkingen zijn gemaakt van hernieuwbaar materiaal en recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn."

Naast de stap naar duurzame verpakkingen gebruikt Chrysal ook groene (wind) energie, zonnepanelen, LED verlichting en wordt geďnvesteerd in energiereductie. "We zijn constant op zoek naar nieuwe innovaties, partnerships en manieren om duurzaamheid verder in ons bedrijf te integreren."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v