Hyacinten brengen veel geld op voor goed doel

Hyacinten brengen veel geld op voor goed doel

De Jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA's) heeft een totaalbedrag van € 12.300, euro opgebracht, zo laten de initiatiefnemers weten.

Dit jaar was de 'Hyacinten voor AYA'-actie anders dan anders. Door de coronapandemie konden er geen hyacinten verkocht worden in de Nederlandse ziekenhuizen. Ook moest tuincentrum Ranzijn tuin & dier noodgedwongen hun deuren gesloten houden.

De Nederlandse hyacintenkwekers hebben laten zien hoe je samen sterker kunt zijn en hebben de krachten positief gebundeld door belangeloos hyacinten te schenken voor de bloemenveilinglocaties van Royal FloraHolland en Plantion. De opbrengst van de veiling van karren hyacinten kwam geheel ten goede aan het AYA Zorgnetwerk. "Fantastisch nieuws in een tijd waarin de reguliere oncologische zorg regelmatig onder druk komt te staan. Het AYA zorgnetwerk bedankt alle hyacintenkwekers, veilingmeesters, Hobaho, Royal FloraHolland, Plantion en overige betrokkenen voor hun inzet aan deze actie."

Naast de actie op de bloemenveiling heeft het zorgnetwerk dit jaar met veel succes de handen ineen geslagen met de online bloemen- en planten verrassingswebshop Bloomgift. Van 25 januari tot 25 februari 2021 verkocht Bloomgift online prachtige bol- en snijhyacinten in een speciale AYA-webshop. Een gedeelte van deze opbrengst kwam eveneens ten goede aan de zorg voor jongvolwassenen met kanker.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v