HPD optimaliseert logistieke processen

14-05-2021    09:20   |    Goedemorgen

In 2019 en 2020 heeft Bosman Van Zaal het bestaande teeltsysteem voor potrozen bij HPD Potplanten in De Kwakel uitgebreid met 1120 rolcontainers en tegelijkertijd de gehele automatisering aangepast, waarbij de bestaande systemen zijn geïntegreerd in het nieuwe automatiseringssysteem, dat speciaal is ontworpen voor de potrozenkweker op basis van de huidige technologische mogelijkheden. Volgens mede-eigenaar Herwin Boomkamp van HPD Potplanten, communiceren de softwarepakketten uitstekend met elkaar en is het proces geslaagd.

In een onlangs opgenomen video, vertelt Boomkamp over het proces met leverancier Bosman Van Zaal uit Aalsmeer over de uitdaging die er lag. Dat betrof niet zozeer de uitbreiding van het teeltsysteem zelf, maar vooral de softwarematige koppeling van alle bestaande systemen, zonder de processen ‘overhoop’ te halen. Dat het proces zo succesvol is afgerond, is vooral te danken aan de jarenlange ervaring van Bosman Van Zaal op het gebied van de teeltsystemen en de nauwe samenwerking met Crea-Tech, gespecialiseerd in de automatisering van verwerking en verpakking van tuinbouwproducten.  
 
Compleet teeltsysteem
Het teeltsysteem is uitgevoerd met waterafvoer- en toevoersystemen, hefstellingen, rollerbanen, afduwers, optrekkers en klepelbanen. Daarbij heeft Bosman Van Zaal de bovenloop-stapelaar geleverd en geïnstalleerd, net zoals als de opraap- en neerzetrobot. De gehele technische installatie is eveneens door de tuinbouwspecialist uitgevoerd.
 
HPD Potplanten in De Kwakel is gespecialiseerd in de teelt van potrozen, die onder de naam Favourite Roses op de markt worden gebracht. De kwekerij heeft een oppervlakte van 85.000m2 waarin op jaarbasis 10 miljoen potrozen worden geteeld in verschillende kleuren voor de Europese markt. Het bedrijf is in 1998 ontstaan door een samenwerking tussen Kwekerij W. van Diemen en Hedera Plant.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws