Helico viert 100 jaar groen onderwijs met festival

17-09-2019    09:53   |    Goedemorgen

Groen onderwijs heeft de toekomst en biedt kansen voor iedereen. Dat laat Helicon opleidingen op zaterdag 5 oktober zien met het Toekomst = Groen Festival in Nijmegen.

Aanleiding voor de feestmiddag is het bestaan van 100 jaar groen onderwijs in Nijmegen. De eerste lessen van de toenmalige Rijks Middelbare Tuinbouwschool gingen in oktober 1919 van start.

“Iedereen is welkom”, aldus Peter Sonnenberg, directeur van Helicon MBO Nijmegen:  “We laten zien waar groen allemaal goed voor is. En vooral ook hoe je zélf, als burger of als bedrijf of instelling, werkt aan een groene toekomst. Met onze vakkennis vanuit het groene onderwijs helpen wij daarbij. En daar liggen volop kansen tot samenwerking.”

Programma
Om 12.45 uur wordt het festival geopend door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Daarna gaat het programma om 13.00 uur van start met André Kuipers, die zijn kijk deelt op een groene toekomst vanuit zijn achtergrond als ruimtevaarder. De hele middag kunnen bezoekers zich laten inspireren door workshops en presentaties over een innovatieve groene aanpak voor de toekomst. Er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met docenten, studenten en diverse bedrijven uit de praktijk waarmee Helicon samenwerkt. "Je krijgt praktische, groene tips: van snoeitips voor de (bedrijfs)tuin en demonstraties tot workshops over het bouwen van je eigen insectenhuis en vachtverzorging van je huisdier. Voor de allerkleinsten zijn er allerlei groene spelletjes. Toegang en koffie, thee en limonade zijn gratis."

Op www.helicon.nl/100jaargroen is binnenkort het volledige festivalprogramma te vinden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Bucon

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...

Video: Agrozone

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...