Harmonisatie veilgroepen

26-02-2020    10:48   |    Goedemorgen

De veilgroepen planten worden in Naaldwijk en Aalsmeer dit jaar gefaseerd gelijk getrokken, te beginnen met de veilgroepen voor Outdoor producten, om de werkwijze voor aanvoerders te vereenvoudigen en de herkenbaarheid voor (KOA) inkopers te vergroten.

In Naaldwijk en Aalsmeer krijgen alle groepen een nieuw groepsnummer en sommigen krijgen ook een andere naam. Een aantal veilgroepen wordt opgeheven en er worden nieuwe groepen gemaakt.

Nieuwe veilgroepen
De veilgroepen krijgen zoveel mogelijk de naam van de productgroep, zoals bij de VBN indeling. Afhankelijk van de grootte van de aanvoer kunnen veilgroepen samengevoegd of opgesplitst worden, meestal aan de hand van de potmaat. P-17 voor alles kleiner dan potmaat 17 en P17+ voor alles in potmaat 17 en groter. Op deze manier zijn er 7 jaarrond verzamelgroepen ontstaan: Bloeiende kamerplanten, Groene kamerplanten, Bomen- en heesters, Vaste planten, Patioplanten, Bol- en knolgewassen, 1- en 2 jarigen.

Een belangrijke verandering bij Outdoor producten zijn de veilgroepen Patioplanten P-17 en P17+. Hierin worden alle producten geveild die voorheen in de groepen Balkon- en Terrasplanten, Orangerieplanten, Huis- en Tuin, Seizoen divers en Seizoensgroep geveild werden. Verder worden de Klimplanten en Violen voortaan in een eigen veilgroep geveild.

Lees hier meer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...