Germination Vision System ingezet bij Rijk Zwaan

Germination Vision System ingezet bij Rijk Zwaan

ACTUEEL HORTI THEMA - In de zaadverdeling is het essentieel dat je streng selecteert op kwaliteit, maar ondertussen óók een zo hoog mogelijk rendement behaalt. Rijk Zwaan had een automatiseringsoplossing nodig waarmee de kwaliteit van de zaden verbeterd kon worden, maar ook meer nauwkeurigheid en tijdwinst werd behaald.

In nauwe samenwerking met Rijk Zwaan heeft Flier Systems daarom het FL'EX Germination Vision System ontwikkeld. Het geautomatiseerde systeem wordt door Rijk Zwaan ingezet voor kiemtellingen, waarbij kiemplanten gesorteerd worden in 5 categorieën. Met deze oplossing is Rijk Zwaan in staat om nauwkeurig en reproduceerbaar kieming te beoordelen met een hoge capaciteit.

"Een kwaliteitsbewust bedrijf als Rijk Zwaan sluit uitstekend aan bij FL'EX: ons modulaire systeem van mechanisatie- en automatiseringsoplossingen. Door een intensieve samenwerking met Rijk Zwaan is het resultaat van onze FL'EX oplossing nog efficiënter gebleken", aldus Flier Systems. "Kortom, een hogere zaadkwaliteit voor de klanten van Rijk Zwaan!"

Bekijk hier foto's en video's van het systeem


Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v