Florensis Cut Flowers neemt nieuwe kas in gebruik

12-12-2018    12:28   |    Goedemorgen

Florensis Cut Flowers neemt in januari 2019 haar nieuwe ultramoderne kas in Rijsenhout in gebruik. Met de nieuwe productiefaciliteit is Florensis in staat jaarrond Lisianthus uitgangsmateriaal te leveren van uniforme kwaliteit.

De gehele 13.000 m2 zal worden ingezet voor de opkweek van de Lisianthus. De vraag naar deze snijbloemen is sterk gestegen in binnen- en buitenland. Florensis heeft een forse autonome groei doorgemaakt in de verkoop van snijbloemen op de Nederlandse en exportmarkt. Ook in de opkweek van Matthiola en Antirrhinum heeft het bedrijf een sterke positie.

Unieke technologie

De nieuwe kas is voorzien van een koelinstallatie, 180 mmol. belichting en optimale scherm- en verwarmingsinrichting. Hierdoor ontstaat stabiliteit in levering en maatvoering. Dit stelt Florensis in staat 365 dagen per jaar uniforme Lisianthus planten te leveren van het allerhoogste kwaliteitsniveau. Alle Lisianthusplanten worden vanaf 2019 gekoeld en verduisterd opgekweekt. Dankzij het hoogwaardig technisch ontwerp van de kas is het klimaat jaarrond optimaal te sturen.

Hiermee geeft Florensis invulling aan haar strategische ambitie richting het bieden van de beste kwaliteit gecombineerd met de hoogste leverbetrouwbaarheid.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...