FloraHolland in zee met Citi

FloraHolland in zee met Citi

Het digitale platform Floriday van Royal FloraHolland biedt laagdrempelige mogelijkheden aan internationale kwekers en kopers om met elkaar te handelen. Zorgeloos handelen vraagt om betaling in meerdere valuta, waaronder US dollars. Royal FloraHolland heeft daarom Citi gekozen als global cash management provider. Citi heeft vestigingen in meer dan 100 landen en heeft veel kennis over de ter plaatse geldende financiële wet- en regelgeving.

"Op veel plekken in de wereld is de dollar het geëigende betalingsmiddel om internationaal zaken te doen. Het in dollars aanbieden van producten van kwekers zal koopkracht brengen naar het Floriday-platform en nieuwe markten aanboren. Een belangrijke stap om internationale betaling te ondersteunen op ons platform, kondigden we in december 2020 al aan: de samenwerking met Citi, een financiële instelling met eigen kantoren in veel landen", aldus de veiling. 

International cash management
David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland: "De professionaliteit, de ruime ervaring met international cash management en zeker ook de wereldwijde aanwezigheid van Citi met eigen filialen biedt kansen voor de uitbreiding van onze financiële dienstverlening ter ondersteuning van onze internationale strategie. Dat waren doorslaggevende factoren om voor Citi te kiezen en met hen dit partnership vorm te gaan geven. Citi heeft veel ervaring in onder meer Afrika en het Midden-Oosten, belangrijke productie- en handelsgebieden voor de leden van onze coöperatie en hun klanten. Samen met Citi willen en kunnen we internationaal verder groeien."

Nauwe samenwerking
Citi is de meest internationale bank in Nederland, met kantoren in meer dan honderd landen. Auke Leenstra, managing director Nederland van Citi: "Citi is verheugd met het partnership met Royal FloraHolland in de rol van global cash management provider. We kijken ernaar uit om Royal FloraHolland te helpen bij het realiseren van hun internationale strategie. Dit partnership onderstreept de positie van Citi Commercial Bank als toonaangevende aanbieder van wereldwijde bancaire mogelijkheden voor digitale en softwarebedrijven in Nederland. De sierteelt is een belangrijke sector voor Nederland en Citi is enthousiast om bij te dragen aan de wereldwijde groeiambities van Royal FloraHolland."

Citi zal nauw samenwerken met het Royal FloraHolland-team bij het betreden van nieuwe markten en de implementatie van hun nieuwe online digitale marktplaats.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v