Fairtrade-certificaat voor ponsettia Beekenkamp

Fairtrade-certificaat voor ponsettia Beekenkamp

Beekenkamp Plants Ornamentals heeft nu officieel het Fairtrade-certificaat behaald voor haar ponsettia moederplant-faciliteiten in Ethiopië en haar bewortelingslocatie in Nederland.

Marc Driessen, Directeur Beekenkamp Ornamentals: "Poinsettia is een belangrijke teelt voor onze onderneming en de keten is tevens van groot belang voor ons. We hebben toegezegd dat we voor elke verkochte Fairtrade-poinsettia de volledige opslag die we toevoegen aan de prijs van jonge planten, overgedragen aan de Fairtrade-bonusregeling voor onze werknemers op de kwekerij. Dat maakt een wezenlijk verschil in hun beloning."
 
Beekenkamp Plants Ornamentals hanteert al hoge standaarden voor een brede reeks aan certificeringen die onder meer sociale en ethische thema's omvatten, maar ook aspecten zoals hygiëne en duurzaamheid. Door Fairtrade-gecertificeerd te zijn, is het perspectief van de medewerkers op de farm verbeterd en hebben ze meer grip op hun eigen toekomst.  
 
Beekenkamp Plants Ornamentals is een gespecialiseerde veredelaar en jonge planten kweker van zowel beworteld als onbeworteld poinsettia stekmateriaal. De poinsettia's, die ook bekend zijn als de Beekenkamp Superstars, kunnen door de hele keten heen worden verkocht onder het Fairtradelabel. Dit geldt ook voor het Princettiapprogramma. Doordat een hoge mate van transparantie is gegarandeerd, kunnen retailers en consumenten beschikken over een eerlijk product. Kwekers van  Fairtrade Kerststerren hebben nog steeds de mogelijkheid om voor dit seizoen over te stappen op het jonge plantmateriaal van Beekenkamp Superstars met het Fairtrade-label.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v