Dümmen Orange start bouw Breeding Technology Centre

25-05-2018    08:58   |    Goedemorgen

Het grootste technologische centrum voor veredeling ter wereld wordt door Dümmen Orange gebouwd in De Lier.

Er is een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Breeding Technology Centre (BTC) voor onderzoek in de sierteelt. Met dit centrum bundelt Dümmen Orange haar faciliteiten (laboratoria en kantoren) op alle technologische gebieden, waarmee veredelings- en selectieprocessen versneld worden. Op die manier krijgen klanten over de hele wereld toegang tot de producten.

Dümmen Orange en de betrokken bouwbedrijven kwamen op 9 mei j.l. bijeen op het kantoor van Visser & Smit Bouw in Rotterdam om de officiële start van dit unieke project te vieren. Dümmen Orange had diverse maanden aanlooptijd nodig om dit stadium te bereiken. Na grondig onderzoek en evaluatie werden de bouwbedrijven geselecteerd op basis van hun kennis en ervaring met soortgelijke hightechbouwprojecten.

Het nieuwe Breeding Technology Centre wordt het grootste laboratorium voor sierteeltonderzoek ter wereld. Het laboratorium telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 4.000 m² en biedt faciliteiten voor onderzoekers en amanuenses op het gebied van fytopathologie, genetica, genomica en plantenfysiologie. Het onderzoeksprogramma richt zich op eigenschappen die een toegevoegde waarde bieden aan de keten, zoals meer resistentie, verbeterde houdbaarheid en hogere opbrengsten.

Het maakt gebruik van technologieën die de efficiëntie van veredelingsprocessen verhogen met moleculaire veredeling, efficiënte evaluatie van positieve eigenschappen en analyses van de genetische diversiteit. Evenals technologieën waardoor nieuwe rassen sneller op de markt gebracht kunnen worden door het kruisingswerk te optimaliseren en teeltcycli te verkorten. Door vooruitgang op het gebied van de veredelingstechnologie kunnen onze klanten over rassen beschikken met geweldige Unique Selling Points, die bovendien met meer zekerheid en kwaliteit kunnen worden geteeld.

Het bouwproject is onmiddellijk na de aftrap van start gegaan. Wij houden u op de hoogte van alle komende mijlpalen tot aan de officiële opening eind 2019. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...