Cannabisonderzoek Valoya en Duitse universiteit

Cannabisonderzoek Valoya en Duitse universiteit

Een driejarig onderzoekspartnerschap tussen Valoya en Hohenheim University over Cannabis is ik oktober van start gegaan met het eerste experiment. Het doel van de samenwerking is om de kennis van het lichtspectrum en de effecten van verlichtingstechnologie op de bloemopbrengst en kwaliteit van meerdere cannabissoorten te vergroten. Deze resultaten zullen ook helpen bij het ontwikkelen van nog efficiëntere verlichtingsprotocollen voor professionele cannabistelers, zo laten beide partijen weten.

In de experimenten zullen zowel kas- als groeicelomstandigheden worden gebruikt, terwijl bloemopbrengsten, cannabinoďdesamenstellingen en terpeenprofielen zullen worden geanalyseerd. Daarnaast wordt het effect van lichtuniformiteit op bloemopbrengst en kwaliteit getest.

In totaal zijn er zes experimenten gepland over de periode van drie jaar. Het onderzoeksproject wordt voornamelijk gefinancierd door het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Energie. De bevindingen zullen worden gepubliceerd, wat bijdraagt ??aan de beperkte hoeveelheid tot dusver beschikbare wetenschappelijke gegevens over de cannabisplant. Dit onderzoeksproject wordt geleid door Prof. Dr. Simone Graeff-Hönninger en Mr. Philipp Reichel, PhD student.

Valoya, de door onderzoek gedreven fabrikant van LED-verlichting voor de tuinbouw, leidt wereldwijd het wetenschappelijk onderzoek naar LED's, met meer dan 100 tot dusver gepubliceerde academische artikelen met zijn lampen. Deze samenwerking is een natuurlijke voortzetting van Valoya's uitgebreide inspanningen op het gebied van cannabisonderzoek die zijn oorsprong vond in 2014 en resulteerde in 's werelds eerste academische artikel waarin de effecten van HPS versus LED-verlichting op cannabis werden vergeleken. Dit werk heeft ook geresulteerd in Solray, Valoya's fijn uitgebalanceerde, volledige spectrum, dat veel wordt gebruikt in de cannabisteelt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v