Blog: 'Trots!'

06-02-2018    10:28   |    Goedemorgen

Een weblog van Ramon Schlepers. Hij is beursmanager van het jaarlijkse evenement HortiContact in Gorinchem. Schlepers schreef deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Trots! Wat een mooi woord. Ik ben trots op mijn familie, trots op mijn collega’s, trots op mijn werk en trots op wat ik tot nog toe heb bereikt. En nu mag ik ook nog eens mijn gedachtes opschrijven en delen met iedereen. Nou ja, dat wil zeggen iedereen uit de sector. Dit is meteen de mooiste sector die er bestaat. Ik mag al 12 jaar de tuinbouw vakbeurzen van Easyfairs/Evenementenhal organiseren en voel me dan ook een bevoorrecht iemand binnen onze organisatie.

Wanneer ik op verjaardagen over mijn werk praat weten de meesten niet hoe groot de sector is. Dat een klein landje als Nederlands de op één na grootste tuinbouwexporteur van de wereld is. Dat er gigantisch veel geld in omgaat en Nederland voorop loopt met innovaties binnen deze sector. En  wanneer ik op afspraak ga word ik zelf ook nog regelmatig verrast. Bedrijven geven me met trots een rondleiding en zo krijg ik, zelfs na al die jaren, steeds meer feeling met de sector. Zo weet ik ook wat er speelt en waar wij als beursorganisatie op in kunnen spelen. Toen ik 12 jaar geleden het stokje van een collega mocht overnemen om de tuinbouwbeurs te organiseren had ik zelf ook geen idee wat de sector inhield. Ik ben een gewone ‘boeren’ jongen uit het oosten. In het westen staat het vol met kassen en gaat iedereen daar al vroeg aan het werk. Het begint vaak al met een vakantiebaantje. Wij in het oosten waren gewend om op de fiets naar Ponypark te gaan en daar de hele zomer te werken. Een wereld van verschil in zo’n klein landje.

Exposanten zijn net zo trots als ik op de vakbeurs. Onlangs hebben we gevraagd waar ze trots op zijn en we kregen meteen geweldige dingen toegestuurd. Neem nou een bedrijf als WPS die trots is op hun nieuwe automatische inpaklijn of Meteor Systems die hun 20 jarig jubileum viert of Pon Power die op de vakbeurs een innovatie introduceert. Teveel om op te noemen want alle 500 exposanten hebben wel iets bijzonders te vertellen. Kom zelf ervaren hoe trots de exposanten zijn en breng 20-22 februari een bezoek aan HortiContact Gorinchem: de trots van de Nederlandse tuinbouw!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...