Blog: Anders maakt niet minder

16-10-2020    09:58   |    Ceoray Rozenboom

Een weblog van Ceoray Rozenboom. Zij is beursmanager van het jaarlijkse evenement HortiContact in Gorinchem. Rozenboom schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Zo ergens rond maart ging de wereld op zijn kop, COVID19!

Scholen gingen dicht, kantoren werden gesloten, het openbare leven kwam tot stilstand en distributiekanalen kwamen in de knel, met name naar het buitenland.

De sector heeft ondertussen niet stilgezeten. In een razend tempo werden oplossingen bedacht, nieuwe lijnen uitgezet en ontstonden digitale oplossingen. Daarnaast was de saamhorigheid heel groot en ontstonden mooie initiatieven zoals bijvoorbeeld de Flowerboost challenge, waarmee de sector de verbinding met o.a. eenzame ouderen zocht.

Het woord verbinding past ook bij de Dag van de Tuinbouw waar telers, kwekers en andere bedrijven uit de sector in de spotlights werden gezet. Voorzichtig leek het weer de goede kant op te gaan, we konden de deur weer uit en er was weer wat meer vrijheid.

En ineens was het 28 september, terug naar af, de besmettingen nemen toe en we gaan terug naar thuiswerken, beperkt bezoek etc.

De behoefte van verbinding blijft, zo ook de ontwikkelingen van nieuwe producten, diensten en oplossingen. Dat is de reden waarom het team van HortiContact de verbinding blijft zoeken met de bedrijven in de sector.

Wat speelt er bij de bedrijven, welke vraagstukken liggen er? Waar is op dit moment behoefte aan.
De conclusie is dat er behoefte is aan diverse zaken, zoals nieuwe technologieën; aan oplossingen op de lastige arbeidsmarkt; aan technieken en ideeën met het oog op duurzaamheid en milieu; aan samenwerking tussen verschillende disciplines uit de sector, een stuk duidelijkheid vanuit de overheid voor het ontstaan van partnership maar ook om de verbinding onder elkaar weer op te zoeken.
Al vanaf medio maart bellen, appen, streamen, facetimen en ‘teamsen’ we met elkaar.

Dit functioneert, maar het gemis van fysiek contact wordt steeds groter, elkaar echt in de ogen kunnen kijken, een product even vasthouden of ruiken, even samen lachen om iets wat niets met de business te maken heeft. Het zakelijke en het aangename combineren, met een hapje en drankje erbij. Het team van HortiContact wil graag in die behoefte voorzien, veel evenementen zijn weggevallen of hebben digital plaatsgevonden.

Met het constante oog op de ontwikkelingen rond het coronavirus, het continu schakelen met de veiligheidsinstanties, met allerlei aanpassingen op de beursvloer en alles daaromheen gaan wij onverminderd door om een veilige editie van HortiContact neer te kunnen zetten.

Wij zijn er klaar voor... en mocht de situatie rondom Corona het toelaten, gaan we er een fantastisch mooi feest van maken met de bedrijven uit de sector die diezelfde verbondenheid voelen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Hij staat!

Drenthe Growers kende moeilijke tijdens nadat een deel van het bedrijf bezweek onder de sneeuwval eerder dit...