Blog: Alles flex?

11-03-2020    09:33   |    Rob Helderman

Een weblog van Rob Helderman. Hij is E-commerce manager bij Royal Brinkman. Helderman schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Flexibele werktijden: ik heb er lange tijd moeite mee gehad. Op de E-commerce afdeling hadden we de afgelopen jaren een vast patroon: om 08:00 uur starten en niet voor 17:00 uur naar huis. Trakteren als je te laat bent was de regel. Een beetje ouderwets, ik weet het, maar het was veilig en vertrouwd. Vanuit het team kwam echter regelmatig de vraag of dit niet anders kon. En dat zette mij aan het denken.

Wisselwerking tussen privé & werk
We hebben een jong, gedreven team en ik vind het belangrijk om naar hun wensen te luisteren. De balans – of misschien wel beter gezegd, de wisselwerking – tussen privé en werk wordt steeds belangrijker. We leven immers in een maatschappij waarbij je altijd ‘aan’ staat. Het gaat niet zozeer om de harde afbakening tussen tijden dat je werkt of vrije tijd hebt, maar de soepele overgang van werk en privé.

Dat kan betekenen dat iemand wat later komt, of eerder start, of dat het diegene beter uit komt ’s avonds nog even iets door te lezen of door te nemen. Want niet iedereen is hetzelfde en uiteindelijk gaat het er niet om hoe laat iets gebeurt, maar dat het zo goed mogelijk gebeurt. Of dat nu ’s ochtends vroeg, of juist ’s avonds laat is. En degene die zich toch het prettigst voelen bij een schema op basis van structuur en routine, kunnen die uiteraard gewoon blijven hanteren.

Flexwerken
Flexibele werktijden kwam op onze afdeling misschien wat later op gang, maar flexwerken doen we daarentegen wel al een aantal jaren structureel. Wekelijks werken collega’s van de afdeling E-commerce een dag(deel) vanaf een andere afdeling, maar we gaan ook regelmatig naar andere vestigingen – zowel binnen als buiten Nederland. Sinds een jaar hebben we bij Royal Brinkman ook een flexruimte waar collega’s van verschillende teams samenkomen. Het doel? De verbinding zoeken, de samenwerking bevorderen en meer onderling begrip kweken. Heel waardevol, dus.

Alles flex
Zowel de flexibele werktijden als het flexwerken zijn inmiddels helemaal ingeburgerd bij ons op de afdeling. En ik moet zeggen: dat werkt top en iedereen heeft er inmiddels zijn eigen weg in gevonden. Alles flex, dus!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vitaminebommetjes!

Om gezond snacken bij de jeugd te stimuleren, stond Growers United gisteren tijdens de Nationale Groente- en...