Bloemenvoeding Chrysal in duurzame verpakkingen

14-01-2020    08:54   |    Goedemorgen

Chrysal introduceert een complete duurzame lijn bloemenvoeding verpakkingen op de IPM in januari 2020. De afvalstapel met plastic wordt steeds groter en oplossingen voor verpakkingen volgens het principe reduce, re-use en recycle belangrijker dan nooit, aldus het bedrijf.

"De lijn met duurzame bloemenvoeding verpakkingen bevat onze composteerbare sachet, het nieuwe recyclable sachet en het nieuwe papieren sachet. Met deze nieuwe sachets dragen we bij aan een circulaire economie, waarin we niet alleen minder plastic gebruiken, maar het plastic dat we gebruiken ook kan worden hergebruikt of gerecycled. Ons doel is om de meest duurzame partner te zijn in de bloemenindustrie, constant ervoor te zorgen om bloemenafval, watergebruik en verpakkingsmaterialen te verminderen en duurzaamheid te integreren in onze strategie", aldus CEO Peter Vriends van Chrysal.

De nieuwe lijn duurzame bloemenvoeding verpakkingen bevat een composteerbare sachet, recyclable plastic sachet en papieren sachet. "Vorig jaar introduceerde we onze composteerbare sachet, welke volledig industrieel composteerbaar is in dezelfde tijd als een bananenschil. Dit sachet is genomineerd voor een Greenovation Award 2019, een award welke wordt gegeven aan een duurzaam geproduceerd product of concept door Royal Flora Holland. Dit jaar op de IPM introduceren we ook onze nieuwe recyclable plastic sachet en papieren sachet. Het nieuwe recyclable plastic sachet is volledig gemaakt van recyclebaar plastic en draagt bij aan een circulaire economie. Het papieren sachet is gemaakt van ECF pulp en heeft een bio based coating. Dit betekent dat het sachet in de papierbak kan worden weggegooid."

De voordelen van recyclen en het verminderen van plastic afval zijn enorm, zo geeft Vriends aan. Hierdoor zijn er minder grondstoffen, energie en water nodig. "Het is onze ambitie om de meest duurzame partner te zijn in de bloemenindustrie. Tien jaar geleden zijn we gestart met Chrysal Cares, ons duurzaamheidsprogramma. Door het gebruik van Chrysal producten wordt er aanzienlijk minder water gebruikt en bloemenafval en verpakkingsmaterialen verminderd. Ons doel is om onze verpakkingsmaterialen duurzaam te maken volgens het principe reduce, re-use en recycle en zo bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze partners. Dit doen we voor al onze verpakkingen en één van de stappen is de introductie van het recyclebare bloemenvoeding sachet. In 2022 willen we dat 50 procent van onze sachets recyclebaar, composteerbaar of herbruikbaar zijn.”

Chrysal geeft tot slot aan hard te blijven werken aan oplossingen om de eigen voetprint te verminderen, bij te dragen aan een circulaire economie en de bloemenketen duurzamer te maken en zo mee te helpen aan een betere wereld.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws