Benoemingsprocedure nieuwe voorzitter LTO

Benoemingsprocedure nieuwe voorzitter LTO

Met het vertrek van Marc Calon is LTO Nederland de benoemingsprocedure voor een nieuwe voorzitter gestart. Deze procedure is tot stand gekomen op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement. Belangrijk fundament vormt het consulteren van alle leden met betrekking tot de profielschets.

Zo wordt inzichtelijk welke eigenschappen de nieuwe voorzitter volgens de achterban dient te hebben. Om zeker te zijn van een nauwkeurig proces ondersteunt een externe begeleider de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. LTO Nederland streeft ernaar de nieuwe voorzitter na de Ledenraad van 10 november bekend te maken.

Betrokkenheid leden
Alle LTO-leden worden voor de zomer via een ledenenquęte gevraagd zich uit te spreken over het gewenste profiel van de nieuwe voorzitter. Deze profielschets is het uitgangspunt voor de selectie van voorzitterskandidaten. Daarnaast worden diverse stakeholders, zowel in de politiek als in ketenverband, geconsulteerd om een zo breed mogelijk afweging te maken welk type voorzitter LTO Nederland nodig heeft.

Met de vastgestelde profielschets gaat de vertrouwenscommissie een sollicitatieprocedure in. Het bestuur vormt de vertrouwenscommissie met de directeur van LTO Nederland als secretaris. Tevens wordt een begeleidingscommissie van 6 personen gevormd uit de ledenraad om het proces te volgen en de vertrouwenscommissie te versterken. De vertrouwenscommissie voert de sollicitatiegesprekken met geselecteerde kandidaten. Het benoemingsproces vindt vertrouwelijk plaats om kandidaten de ruimte te geven en dit vertrouwen niet te beschadigen.

Benoeming door de Ledenraad
De vertrouwenscommissie stuurt na de gesprekken uiterlijk in oktober een vertrouwelijke aanbeveling aan de Ledenraad. Deze raad bestaat uit in totaal 42 afgevaardigden van de regio's en vakgroepen. De Ledenraad is de bevoegde instantie om over deze voordracht te besluiten.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v