JUB Holland winnaar TO-prijs

12-01-2017    09:45   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Bloembollenspecialist JUB Holland van ondernemers Jac Uittenbogaard & Zonen uit Noordwijkerhout heeft woensdag 11 januari de Tuinbouwondernemersprijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt in de Keukenhof in Lisse. Na afloop van het programma van deze prijsuitreiking vond traditiegetrouw de nieuwjaarsborrel van de tuinbouwsector plaats.

Tegen 16.00 uur vanmiddag werd de winnaar bekend gemaakt. Jaap-Jan Uitenboogaard van het bedrijf nam de prijs in ontvangst. Er waren drie genomineerden waaronder Bunnik Plants uit Bleiswijk. De andere genomineerde was Green Specialties Holland; een bladgewassenbedrijf uit Lierop dat onder andere spinazie, rucula, babyleaf en veldsla teelt. 

Jub Holland veredelt tulpen via samenwerkingsverband ‘Remarkable’ en broeit, kweekt en verhandelt de bollen die bestemd zijn voor de retail, landscape en broeierij. Het bedrijf exporteert kwalitatief hoogwaardige bloembollen en bloembollenproducten en vele innovatieve concepten naar meer dan 35 landen. Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) is een van de weinige resterende bedrijven die nog steeds zowel kweker als handelaar/exporteur is. Op de kwekerij wordt op 35 hectare geteeld. Dat gebeurt onder de strikte milieu regels van MPS; ze telen daarvoor ongeveer 30 verschillende soorten tulpen en 15 soorten narcissen.

De jury is onder de indruk van dit stabiele familiebedrijf vanwege de lange familietraditie maar ook door het brede scala aan activiteiten in de keten. Door volharding van vijf generaties heeft het een eigen positie verworven op de internationale markt. JUB Holland valt op vanwege de sterke visie en maatschappelijke betrokkenheid door bloembollen een plaats te geven in de samenleving. De ondernemers zoeken daarvoor op een innovatieve manier de samenwerking met gemeentes en organisaties. Bollen als ondersteuning van de biodiversiteit is daarbij een belangrijk speerpunt. De winnaar van 2017 onderneemt met visie, durf en daadkracht. JUB Holland neemt een voortrekkersrol op zich om de bloembollensector een stap verder te brengen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Oppotten maar!

Ed Schalke laat vol trots op Instagram weten dat het bedrijf bij SV.CO in De Lier een nieuwe Javo plus...

Instagram: Zelfverzekerd

Wat maakt dat Manta More de 'Next Gen(eration)' phalaenopsis is? De lip van de Manta More is groter, waardoor...