Afscheid chrysantenambassadeur

04-07-2022    09:56   |    Goedemorgen

Op de landelijke chrysantendag op 1 juli in FloriWorld heeft het Nederlandse chrysantenvak afscheid genomen van chrysantenambassadeur Thijs van Giessen. Met mooie lovende woorden, een prachtig glaskunstwerk en een uniek chrysantenarrangement bedankte Stichting Chryson voorzitter Jan van Ruyven hem voor zijn tomeloze inzet.

Thijs van Giessen is jarenlang actief geweest in het chrysantenvak. Eerst was hij werkzaam bij het toenmalige Fides en daarna startte hij zijn eigen chrysantenkwekerij. Nadat hij gestopt was als kweker, bleef hij actief binnen het chrysantenvak. In 2005 sloot hij aan als bestuurslid bij Stichting Chryson en kreeg hij binnen het bestuur een adviserende, aanjagende en uitvoerende rol bij de promotie van chrysanten.

Samen met Brigitte Hagen van Concept Factory was van Giessen jarenlang het gezicht achter de campagne Just Chrysanthemum. In de ruim 16 jaar dat hij actief was binnen de promotie zijn grote resultaten geboekt. Uit onderzoek blijkt dat het imago van chrysanten onder consumenten de afgelopen jaren sterk is verbeterd en dat de koopintentie is toegenomen. In de projecten in samenwerking met retailers werden significante omzetverbeteringen behaald. Bij Duitse bloemisten werd de chrysant weer een top 3 product en in groeimarkten Rusland en Polen zijn goede netwerken opgebouwd om de groei te stimuleren.

Op de landelijke chrysantendag hadden meerdere mensen lovende woorden voor de vertrekkende chrysantenambassadeur. Bestuursvoorzitter Jan van Ruyven vatte alle mooie woorden samen: “Thijs is bevlogen en betrokken en heeft een enorm chrysantenhart. Maar ook met een hart voor de mensen met wie hij samenwerkt. Thijs is altijd een verbinder geweest in het vak en gaat altijd voor win-win situaties. Thijs heeft met zijn passie en gedrevenheid het vak vooruit geholpen en daar is het chrysantenvak hem zeer dankbaar voor!”

Ook Aaltje van Giessen, de vrouw van Thijs, werd bedankt voor alle ondersteuning die zij de afgelopen jaren heeft gegeven. Namens het hele vak ontvingen zij samen een prachtig glaswerk kunstwerk en een groots chrysantenarrangement.

Eind 2021 is Van Giessen gestopt met zijn werkzaamheden voor Stichting Chryson. Zijn werkzaamheden zijn grotendeels verdeeld onder voorzitter Jan van Ruyven en het team van Concept Factory. Daarnaast zijn er werkgroepen opgericht met daarin chrysantenkwekers en marketing-en productmanagers van de verschillende chrysantenveredelaars.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Biobased bouwen

Op 2 juni organiseerden Greenport West-Holland en SIGN een seminar over 'Biobased Bouwen & Huisvesten'. De...