3 tips: haal ZO MIN MOGELIJK uit je beursstand

06-02-2019    09:16   |    Goedemorgen

Beurzen, dat blijft toch een vak apart. Wat moet je doen om te zorgen dat absoluut NIEMAND jouw beursstand interessant vindt? Goedemorgen Tuinbouw gaf vorig jaar drie tips om te zorgen jouw beursstand hard voorbij gelopen wordt. In het kader van de HortiContact themaweek herhalen we dit artikel.

1. Besteed zo min mogelijk aandacht aan de aankleding van je stand
Aankleding? Dat is voor modeshows, niet voor beursstands. Als je zeker wilt weten dat niemand op- of omkijkt naar jouw beursstand dan moet je de aankleding ervan benaderen met dezelfde energie waarmee een gemiddelde middelbare scholier een verplicht werkstuk stoffige geschiedenis benadert. Zorg ervoor dat je geen concept hebt rondom je bedrijf of product en dat dit zo min mogelijk logisch wordt uitgewerkt. Denk niet teveel na over leuke gimmicks, opvallende designs of bijpassende meubels. Paar rolbanieren, pleur er wat plastic tuinstoelen in, absoluut nul aandacht gegarandeerd!

2. Laat niemand weten dat je op de beurs staat
Reclame en marketing zijn leuk, maar het nadeel is dat je er aandacht mee trekt. En aandacht trekken betekent dat mensen geïnteresseerd raken. Geïnteresseerde mensen willen nog wel eens hun best doen om een specifieke beursstand te bezoeken. Kortom, zorg dat je zo min mogelijk aankondigt dat je op de beurs staat en laat vooral niet doorschemeren wat je standnummer is. Geluk bij een ongeluk: we hebben niet gekozen voor een mooi concept in de beursstand, dus er valt ook geen preview te teasen op social media. WIN!

3. Zuig jezelf vast in je mobiel
Je hebt een beursstand met de uitstraling van een container vol rotte vis. Daar heb je absoluut niks over verteld. Maar je beursstand staat wel op de beurs en er lopen mensen voorbij. Studenten met schoolopdrachten, ouden-van-dagen op jacht naar gratis pennen, maar ook potentiële klanten. Geen fijn idee. 

Om zeker te weten dat die potentiële klanten, en al het overige beursplebs, je stand alsnog voorbij loopt, is er één gouden tip. Zorg dat iedereen die jouw beursstand bemand constant op zijn of haar mobieltje kijkt. Beetje hangen op die plastic tuinstoel, scrollen door je Facebook Newsfeed, hostessen die op de beurs lopen liken op Instagram en natuurlijk lekker appen met het thuisfront. Vooral geen interesse tonen in het voorbij wandelende publiek, dat is het voornaamste.

Conclusie
Mocht uw wens op de beurs zijn om zo min mogelijk uit uw beursstand te halen, dan adviseren wij van Goedemorgen Tuinbouw om bovenstaande tips op te volgen. Wilt u juist wel veel aandacht en aanwaaiend publiek dat een goed gevoel krijgt bij uw bedrijf en producten? We zouden niet weten waarom, maar in dat geval dien je vooral het tegenovergestelde van bovenstaande tips te doen...


Reacties (3)

Glenn Mostert at 13.02.2018

Kijk, dat gaan we eens uittesten volgende week.

martijn v L at 13.02.2018

Dat zijn inderdaad uitstekende tips.

Henk Zucht at 13.02.2018

Zucht. Dit is echt gewoon...te flauw.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Voor groot en klein

Rotterdam stond afgelopen weekend in het teken van tuinbouw. En dat event trok de aandacht van grote en kleine...

Twitter: Groot succes

Veel bedrijven uit de glastuinbouw maakten dit weekend het succesvolle tuinbouwevent in Rotterdam mogelijk....