Hans Ligtenberg: Westland schiet in eigen voet!

Hans Ligtenberg: Westland schiet in eigen voet!

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de hogeschool Inholland in Delft en tegenwoordig actief als zelfstandig adviseur. Deze weblog schreef hij exclusief voor Goedemorgen.

De meeste Westlanders willen dus echt van de tuinbouw af, is mijn conclusie. Dat kun je afleiden uit de uitkomst van de Tweede Kamer verkiezingen 2023. Ruim 33% van de Westlandse bevolking heeft op de PVV gestemd.

Nu is de tuinbouwsector de belangrijkste economische pijler van het Westland, brengt ons veel voorspoed, inkomen, werkgelegenheid en internationaal aanzien. De sector is in de volle breedte sterk afhankelijk van onze internationale medewerkers, de EU-regels en subsidies en niet te vergeten de Europese markt. Ruim 33% van de Westlanders gooit dit alles willens en wetens onder de tram. 

Hoe gaan we dan onze tomaatjes en alle andere vruchten een planten telen en oogsten? Hoe gaan we onze goederen verpakken en binnen heel Europa transporteren? Daar zijn toch heel wat chauffeurs voor nodig. Wie gaat alle bloemboeketten maken voor de export 'all over the world'?

Zonder onze internationale medewerkers blijft er niets van onze sector over!

Is het kortzichtigheid, domheid of angst voor een veranderende wereld? Gelukkig is de wereld onderhevig aan permanente veranderingen. Het zijn zeker niet altijd verbeteringen, maar zonder al die veranderingen en ontwikkelingen liepen wij nu nog steeds in ons blote kont of berenvellen rond. Ik hoop van harte dat de oorzaak van dit stemgedrag de angst voor veranderingen is. Daar is nog wat aan te doen door met elkaar in gesprek te gaan. Kortzichtigheid of domheid is nauwelijk te repareren.

Tijd om eens rustig na te denken, naar elkaar te luisteren om vervolgens te bezien hoe we onze problemen kunnen oplossen.

Bron: Hans Ligtenberg

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v